2019 m. Kanų kino festivalio žiuri pirmininkaus Alejandro González Iñárritu

2019 m. Kanų kino festivalio žiuri pirmininkaus Alejandro González Iñárritu

Meksikiečių režisierius, keturiskart Oskaro laureatas Alejandro González Iñárritu pirmininkaus prestižinio tarptautinio 72-ojo Kanų kino festivalio žiuri. Festivalis vyks gegužės mėnesį.

„Nuo pat mano karjeros pradžios Kanų kino festivalis man buvo labai svarbus. Esu pagerbtas ir laimingas galėdamas čia sugrįžti šiais metais ir nepaprastai didžiuojuosi tuo, kad pirmininkausiu žiuri. Kinas teka planetos venomis ir šis festivalis yra širdis. Kartu su žiuri mes turėsime privilegiją pirmieji pamatyti filmus, sukurtus mūsų kolegų sineastų iš viso pasaulio. Tai tikras malonumas ir didelė atsakomybė, kurią prisiimame su aistra ir atsidavimu“, kalbėjo A. G. Iñárritu, sužinojęs šią džiugią naujieną.

Savo ruožtu Kanų kino festivalio direktorius Pierre‘as Lescure‘as ir generalinis atstovas Thierry Frémaux pasidžiaugė, kad A. G. Iñárritu priėmė jų kvietimą tapti žiuri pirmininku. „Alejandro G. Iñárritu labai retai sutinka dalyvauti žiuri ir tai pirmas kartas, kai Kanų festivalio žiuri vadovaus meksikietis. Kanai yra visokio kino vieta, o dalyvaujant „Babelio“ (angl. „Babel“) autoriui festivalis švęs visą Meksikos kiną“.

„Dar daugiau, būdamas įžūlus sineastas ir visada stebinantis kūrėjas, Alejandro taip pat yra ir savų įsitikinimų žmogus, šių laikų menininkas. Visada buvome laimingi, galėdami jį sutikti Kruazetėje [pranc. Croisette – pagrindinė Kanų promenada, kurioje yra ir festivalio rūmai; kartais festivalio sinonimas; V. D. pastaba], 2017 m. ypač didžiavomės Oficialioje programoje galėdami pristatyti „Kūną ir smėlį“ (isp. „Carne y arena“), jo virtualios realybės instaliaciją, kuri kėlė klausimus apie migrantus su didele humaniškumo jėga“, kalbėjo festivalio vadovai.

A. G. Iñárritu žiuri pirmininko pareigas „paveldės“ iš australų aktorės Cate Blanchett, pirmininkavusios 71-ajam Kanų kino festivalio žiuri, kuri Auksinę palmės šakelę skyrė japonų režisieriaus Hirokazu Kore-edos filmui „Vagiliautoji“ (jap. „Manbiki kazoku“).

2019 m. Kanų kino festivalis vyks gegužės 14 – 25 dienomis.

Taip pat skaitykite

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Žiūrėti komentavimo taisykles