2021 m. Oskarai bus teikiami balandžio mėnesį

2021 m. Oskarai bus teikiami balandžio mėnesį

Nors dar šiek tiek anksti kalbėti apie kitų metų apdovanojimus, vis tik tai, kas vyksta šiuo metu, verčia imtis tam tikrų pakeitimų. Tad 93-ioji Oskarų ceremonija įvyks, bet 2021 m. balandžio mėnesį, o ne įprastu metu vasarį. Taigi Oskarus teikianti JAV kino meno ir mokslo akademija paskelbė, kad 2021 m. Oskarai bus teikiami ne vasario 28 d., o balandžio 25 d. Bet tai – ne vienintelis tvarkaraščio pakeitimas: 2020 m. gruodžio mėnesį planuotas iškilmingas naujo Akademijos kino muziejaus atidarymas taip pat perkeltas į 2021 m. balandžio mėnesį – jis duris turėtų atverti 2021 m. balandžio 21 d.

„Per daugiau nei šimtą metų filmai, rodomi tamsiose salėse, mums buvo užtikrinimo, įkvėpimo ir jaudulio šaltinis. Šiemet – ypač“, pareiškė Akademijos prezidentas Davidas Rubinas ir generalinė direktorė Dawn Hudson. „Pratęsdami pateikimo laikotarpį ir nukeldami ceremonijos datą tikimės kino kūrėjams suteikti progą pabaigti filmus ir juos išleisti, kad nebūtų nepelnytai nuskriaustų dėl to, ko niekas negali kontroliuoti“.

Priminsime, kad tai taip pat nėra pirmasis pakeitimas, susijęs su kitų metų Oskarais – balandžio pabaigoje Akademija, atsižvelgdama į koronos viruso pandemiją, padarė išimtį ir leido į apdovanojimus pretenduoti ir tiems filmams, kurie nebus rodomi kino salėse, o tik internetinių transliacijų platformose. Akademija taip pat sukūrė darbo grupę tam, kad šioje institucijoje būtų geriau atstovaujamos mažumos.

Anot amerikiečių leidinio „Variety“, Akademija Oskarų ceremoniją per visą istoriją buvo atidėjusi viso labo tik tris kartus: 1938 m, kai Los Andželą užliejo siaubingas potvynis, 1968 m., kai buvo nužudytas Martinas Lutheris Kingas ir 1981 m., kai buvo pasikėsinta į tuometinį JAV prezidentą Ronaldą Reaganą.

Kol kas lieka neaišku, kokia forma ši ceremonija vyks: viešai, už uždarų durų ar internetinės transliacijos forma. „Kol kas nieko nežinome ir kartu su Akademijos partneriais dedame pastangas, kad kitų metų ceremonija įvyktų visiškai saugiai“, pareiškė Karey Burke, vadovaujanti ABC televizijai, kuri kiekvienais metais transliuoja Oskarų ceremoniją.

Taip pat skaitykite

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Žiūrėti komentavimo taisykles