2016 metais britai daugiausiai skundėsi dėl „Deadpool“

2016 metais britai daugiausiai skundėsi dėl „Deadpool“

Kiekvienais metais Britų filmų klasifikavimo taryba (angl. British Board of Film Classification) išleidžia ataskaitą, kurioje apžvelgia kokie kino projektai susilaukė daugiausiai skundų. Kaip skelbia interneto dienraštis „The Guardian“, praėjusiais metais britų kino žiūrovai labiausiai buvo nepatenkinti šmaikščia ir žiauria „Marvel“ komiksų ekranizacija „Deadpool“.

Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Ryanas Reynoldsas, sulaukė 51 skundo. Dažniausiai žmonės buvo nepatenkinti filme demonstruojamu žiaurumu ir atvirai intymiomis scenomis.

Ataskaitoje buvo ginamas tarybos sprendimas „Deadpool“ suteikti N-15 cenzą, kuris reiškia, kad filmą galėjo pamatyti visi, sulaukę bent jau 15 metų ir vyresni asmenys.

Taryba rašo, jog nors smurto scenos yra ganėtinai brutalios, su daugybe kraujo, jos dažniausiai buvo lydimos greito tempo, tad į žiaurias detales nebuvo koncentruojamasi. Sekso ir intymias scenas taryba teisina tuo, kad tai dažniausiai buvo tik užuominos ar komiški sąmojai. Nors filme ir buvo nemažai keiksmų, jų kiekis nebuvo toks didelis, jog būtų reikėję uždėti griežtesnį nei N-15 cenzą.

Antroje vietoje pagal skundų kiekį buvo kita komiksais paremta juosta „Savižudžių būrys“ (angl. „Suicide Squad“). Šiuo atveju buvo piktinamasi, jog filmas turi N-15 cenzą ir jaunesni žiūrovai negalėjo jo pamatyti. Šis projektas susilaukė 30 skundų.

Trečioje vietoje pagal nepasitenkinimą liko naujausias Timo Burtono darbas „Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namai“ (angl. „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children“). Buvo skundžiamasi, jog šio filmo cenzas yra per žemas. Ši juosta turėjo 12A cenzą, tai reiškia, jog jį galėjo pamatyti asmenys nuo 12 metų arba jaunesni, lydimi suaugusiųjų. Nepasitenkinimas kilo dėl to, jog filme yra veikėjai-monstrai, kurie maitinasi per akių obuolius. Pasak skundų, tokių vaizdų jaunesni nei 12 metų vaikai neturėtų matyti kino ekranuose. Taryba savo sprendimą skundus atmesti grindė tuo, jog tokios scenos nebuvo dažnos, be to, visas filmo siužetas buvo fantastinis, tad tai turėjo nuiimti dalį scenų stiprumo. Šis filmas susilaukė 20 skundų.

„Deadpool“ pagal skundų skaičių aplenkė Džeimso Bondo sagos tęsinį „007 Spectre“ (angl. „Spectre“), kuris 2015 metais susilaukė 40 skundų dėl cenzo.

Taip pat skaitykite

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Žiūrėti komentavimo taisykles