2016 m. Kanų festivalio Auksinė palmės šakelė atiteko filmui „Aš, Danielis Bleikas“

2016 m. Kanų festivalio Auksinė palmės šakelė atiteko filmui „Aš, Danielis Bleikas“

Vis tik žiuri sprendimas buvo kiek netikėtas. 69-ojo Kanų kino festivalio pagrindinis prizas – Auksinė palmės šakelė – atiteko filmui „Aš, Danielis Bleikas“ (angl. „I, Daniel Blake“) ir jo režisieriui britui Kenui Loachui. Tarptautinė žiuri, pirmininkaujama australų režisieriaus George‘o Millerio, nusprendė skirti šį garbingą apdovanojimą K. Loachui ir jo darbui , kuris pasakoja istoriją apie Danielio ir Reičel, dviejų personažų, susiduriančių su Didžiosios Britanijos administraciniais absurdais, susitikimą.

Nepaisant gana aštrios kritikos, kanadietis Xavieras Dolanas ir šįkart iš Kanų grįžta ne tuščiomis – jaunojo režisieriaus darbas „Tiesiog pasaulio pabaiga“ (pranc. „Juste la fin du monde“) įvertintas Didžiuoju prizu.

Žiuri prizas atiteko britų režisierei Andrea‘i Arnold už juostą „American Honey“. Geriausia aktore pripažinta filipinietė Jaclyn Jose („Ma‘ Rosa“), geriausiu aktoriumi – iranietis Shahabas Hosseini, už vaidmenį Oskaru geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje apdovanotos juostos „Išsiskyrimas“ (pers.“ Jodaeiye Nader az Simin“, 2011 m.) režisieriaus Asgharo Farhadi naujame filme „Pardavėjas“ (pers. „Forushande“).

Auksinė kamera (pranc. Caméra d‘or) apdovanota Houda Benyamina už savo filmą „Dieviškieji“ (pranc. „Divines“) – šis filmas spaudoje sulaukė išskirtinai pozityvių atsiliepimų.

Visi 2016 m. Kanų pagrindinės konkursinės programos laureatai:

Auksinė palmės šakelė: „Aš, Danielis Bleikas“ (angl. „I, Daniel Blake“, rež. Ken Loach“)

Didysis prizas: „Tiesiog pasaulio pabaiga“ (pranc. „Juste la fin du monde“, rež. X. Dolan)

Geriausia režisūra: ex-aequo Cristian Mungiu už filmą „Absolventas“ (rum. „Bacalaureat“) ir Olivier Assayas už filmą „Asmeninė apipirkinėtoja“ (angl. „Personal Shopper“)

Geriausias scenarijus: Asghar Farhadi už filmą „Pardavėjas“ (pers. „Forushande“)

Geriausia aktorė: Jaclyn Jose už vaidmenį filme „Ma‘Rosa“ (rež. Birllante Mendoza)

Geriausias aktorius: Shahab Hosseini už vaidmenį filme „Pardavėjas“ (pers. „Forushande“, rež. Asghar Farhadi)
Žiuri prizas: „American Honey“ (rež. Andrea Arnold)

Auksinė kamera (Caméra d’or): „Dieviškieji“ (pranc.. „Divines“, rež. Houda Benyamina)

Auksinė palmės šakelė už trumpametražį filmą: „Laiko kodas“ (angl. „Timecode“, rež. Juanjo Gimenez)

Specialusis žiuri paminėjimas už trumpametražį filmą: „Jauna mergina, kuri šoko su velniu“ (pranc. „La Jeune fille qui dansait avec le diable“)

Taip pat skaitykite

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Žiūrėti komentavimo taisykles